PDT Led Skin Therapy- Kleur en lichttherapie

De PDT Led Skin Therapy is een chromotherapie die bestaat uit blauwe, rode en gele LEDs die elk hun eigen specifieke werking hebben. De methode hiervoor is dat door koud invasief LED-licht een bepaalde frequentie wordt gebruikt om de huid te verbeteren, te verstevigen en te activeren. Daarnaast kan deze PDT LED Skin Therapy zonneschade en vrije radicalen opruimen, dit betekent dat pigmentvlekken verminderen en collageen productie toeneemt. Deze therapie is een wetenschappelijke aangetoonde therapie tegen huidveroudering en acne. Er is bewezen dat wonden sneller genezen en de groei van huidweefsel wordt bevorderd. Hierdoor is het ook ideaal om het te combineren met een gezichtsbehandeling, peeling of massages. Wij bieden daarom ook pakketten aan van gezichtsbehandelingen gecombineerd met een PDT Led Skin Therapy behandeling.

Het wordt aangeraden een kuur van 8 tot 10 behandelingen te nemen waarbij elke behandeling rond de 20 minuten duurt, afhankelijk van de huidconditie of het huidprobleem. Al na 2 tot 5 behandelingen is er een aanzienlijke verbetering aan de huid te zien. De behandeling kan worden gedaan in 4 tot 5 weken, 2 keer per week, met een tussenpauze van 3 tot 4 dagen. Daarna wordt een onderhoudsbehandeling aangeraden van 1 keer per 6 tot 8 weken, voor het behouden van het resultaat.

De behandeling maakt gebruik van verschillende kleuren die elk zijn eigen specifieke werking hebben, hierdoor kunnen zij bij verschillende huidproblemen worden ingezet. De behandeling kan naast het gezicht, ook op het decolleté, de borst, de rug of voor de handen worden gebruikt.

Elke kleur heeft zijn eigen specifieke werking en combinaties daarvan zijn ook mogelijk:

  • Blauw
  • Rood
  • Geel

Onze lichtbehandeling is geschikt voor diverse verschijnselen zoals bijvoorbeeld acne, acne rosacea, mee-eters en ontstekingen van de huid, pigmentvlekken, eczeem, psoriasis en couperose skin rejuvenation, grove porien, wondgenezing, fijne rimpeltjes/lijntjes en littekens.

Een behandeling wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met epilepsie en als de huid binnen twee weken aan de zon wordt blootgesteld. Bij medicijn gebruik is het verstandig de huisarts te raadplegen. Bij het hebben van de volgende aandoeningen of gebruik van de volgende medicijnen wordt een behandeling afgeraden: RoAccutane, Benzoylperoxide of Salicylzuur, antidepressiva, MTX, antischimmelmedicatie en St. Janskruid, fotosensitieve medicijnen, tetracycline en antibiotica, schildklieraandoeningen of schildklier medicatie, lichtallergie/foto- allergische huidreacties, auto-immuun ziekten, PCO, Lupus, erythematose of albinisme.